16590151 eenzame jonge vrouw op het meer achteraanzichtNa de uitvaart zijn er nog praktische zaken te regelen. Kijk of er nog een polis is van een uitvaartverzekering.
Na een begrafenis krijg je te maken met de grafrechten, die per gemeente verschillen.
En er moet een grafmonument worden uitgezocht.
Na een crematie moet er een bestemming komen voor de as.
Er moeten misschien nog lidmaatschappen worden opgezegd. Denk ook aan social media.

Digitale Nazorg is een bedrijf dat u helpt om ( zonder dat ze de wachtwoorden weten) telefoons en laptops toegankelijk te maken, om teksten en foto's te bewaren voor de nabestaanden. Ook kan Digitale Nazorg helpen om persoonsgegevens te vernietigen, om zo identiteitsfraude te voorkomen. Ze kunnen digitale abonnementen en lidmaatschappen voor u opzeggen.

Onze vereniging is partner van Digitale Nazorg. Dit betekent dat u 15 % korting krijgt als u er gebruik van wilt maken. U belt dan eerst de penningmeester van de vereniging, die geeft u een code. Dan weten ze bij Digitale Nazorg dat de overledene lid was van onze vereniging.

TE LEEN

Er zijn boekjes met informatie bij de secretaris, die leden mogen ophalen om te gebruiken.

• Verlies - Boekje over gevoelens en verliesverwerking.
  • Verdriet - Boekje over rouwverwerking en omgaan met verdriet.
  • Voorleesboekjes voor kinderen : Sterretje aan de hemel  - Joan Daams
  •                                                 Leave beppe Pluis  - Dick Bruna
  •                                                 Kikker en het vogeltje - Max Velthuijs
  • Auck Peanstra en Yke Reeder :  Lieve opa, ik mis je zo